Spracovanie živočíšnych tukov pre potravinársky a krmovinársky priemysel

Recepty

Loke s peenou husou
Hus rozmrazme a umyjeme. Potom ju primerane osolme z vonku aj z vntra. Nechme odlea 12 hodn. Po 12 hodinch umyjeme hus mliekom a dme do peka. Do husi vlome 2 jablk. Napichme ju noom, aby pustila mas. Posypeme rascou a podlejeme do jednej tretiny peka. Dme piec na 3 4 hodiny do predvyriatej trby na 200 stupov. Pravidelne vylievame mas. Hus podvame s lokami a dusenou kapustou. Zobrazi celý recept

Loke s masou
Zemiaky uvarme v upe a opeme. Zemiaky nastrhame na jemno na struhku. Postrhan zemiaky posolme a pridme polohrub mku a vymiesime cesto. Mku k zemiakom pridvame tak, aby sa z cesta vytvrala pevn zmes. Cesto vymieame do valeka. Odkrojme ksok a na mke si vytvorme placku. Placku dme na platniku a peieme z oboch strn, km sa nm akoby nevyschne. Potom placku omastme husacou - kaacou masou. Zobrazi celý recept

Viedensk nica so zemiakovm altom
Vedeli ste, e prapvodnm dvodom technolgie vyprania v trojobale bolo zlato? Nie? Tak Vm zacitujeme z kulinrskeho almanachu: T, o si to mohli v Lombardii 15. a 16. storoia dovoli, nechvali svoje jedlo obklada lstkovm zlatom... Zobrazi celý recept

Gul troku inak
Nakrjame mso na menie ksky a cibuu nadrobno. Nechme rozpli bravov mas, pridme cibuu, chvku restujeme, potom pridme pretlak a zase chvku restujeme. Pridme nakrjan mso, okorenme, pridme rascu, osolme a zamieame. Potom pridme pretlaen cesnak, mlet erven papriku, za stleho mieania restujeme a potom dolejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a po chvke pridme nakrjan papriku, paradajky a zemiaky, premieame. Povarme asi 20 mint a zaneme dochucova majornkou, meme ete prida pretlaen cesnak, so. Zobrazi celý recept

Skvel gul
Zkladom spechu je kvalitn, sprvne pripraven zklad. Cibuu (asi 500g) nakrjajte na kocky, nemuste plne nadrobno. V hrnci alebo kotlku ju poriadne oprate na rozplenej masti. Cibua sa mus riadne prai, stle ju mieajte aby neskaramelizovala a nezhorkla. Ke sa cibua zana zafarbova je ten sprvny as prida nakrjan mso (prve cibua spsobuje pekn zafarbenie gulu, okrem papriky a samotnho msa) Zobrazi celý recept

Pikantn okvarkov ntierka
K mletm okvarkom pridme nakrjan cibuu, nadrobno nakrjan fefernku a patku, osolme, okorenme a vetko dkladne premieame. Idelne k namazaniu hrianok. Zobrazi celý recept

Okvarkov ntierka
Pomlet okvarky zmieajte s horicou, korenm a so soou. Pridajte postrhan, natvrdo uvaren vajcia a na kocky pokrjan uhorky. Mete podva aj s cibuou, nezamieajte ju vak do ntierky, pretoe cibua asom horkne. Zobrazi celý recept

Okvarkov pagiky
Z mky, kvsku, tkov, masti, smotany a soli vymiesime cesto a vyvakme ho. Okvarky pomelieme a natrieme na cesto, ktor poskladme zo strn a nechme hodinu odpova na doske. Potom ho znovu vyvakme na hrbku prsta a formikou vykrajujeme pagiky. Poukladme ich na vymasten plech, potrieme vajcom a pri 200 C upeieme do ruova. Zobrazi celý recept

O spoločnosti

O nás
Fotogaléria
Kontakt

Kontakt

JAV-AKC spol. s r. o.
Loger č. 1112
925 84 Vlčany

Tel.: +421 31 77 945 22
E-mail: jav@jav-akc.sk