Spracovanie živočíšnych tukov pre potravinársky a krmovinársky priemysel

Recepty

Lokše s pečenou husou
Hus rozmrazíme a umyjeme. Potom ju primerane osolíme z vonku aj z vnútra. Necháme odležať 12 hodín. Po 12 hodinách umyjeme hus mliekom a dáme do pekáča. Do husi vložíme 2 jablká. Napicháme ju nožom, aby pustila masť. Posypeme rascou a podlejeme do jednej tretiny pekáča. Dáme piecť na 3 – 4 hodiny do predvyriatej trúby na 200 stupňov. Pravidelne vylievame masť. Hus podávame s lokšami a dusenou kapustou. Zobraziť celý recept

Lokše s masťou
Zemiaky uvaríme v šupe a ošúpeme. Zemiaky nastrúhame na jemno na struháku. Postrúhané zemiaky posolíme a pridáme polohrubú múku a vymiesime cesto. Múku k zemiakom pridávame tak, aby sa z cesta vytvárala pevná zmes. Cesto vymiešame do valčeka. Odkrojíme kúsok a na múke si vytvoríme placku. Placku dáme na platničku a pečieme z oboch strán, kým sa nám akoby nevyschne. Potom placku omastíme husacou - kačacou masťou. Zobraziť celý recept

Viedenská „šnicľa“ so zemiakovým šalátom
Vedeli ste, že prapôvodným dôvodom „technológie“ vyprážania v trojobale bolo zlato? Nie? Tak Vám zacitujeme z kulinárskeho almanachu: „Tí, čo si to mohli v Lombardii 15. a 16. storočia dovoliť, nechávali svoje jedlo obkladať lístkovým zlatom... Zobraziť celý recept

Guláš trošku inak
Nakrájame mäso na menšie kúsky a cibuľu nadrobno. Necháme rozpáliť bravčovú masť, pridáme cibuľu, chvíľku restujeme, potom pridáme pretlak a zase chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané mäso, okoreníme, pridáme rascu, osolíme a zamiešame. Potom pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, za stáleho miešania restujeme a potom dolejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a po chvíľke pridáme nakrájanú papriku, paradajky a zemiaky, premiešame. Povaríme asi 20 minút a začneme dochucovať majoránkou, môžeme ešte pridať pretlačený cesnak, soľ. Zobraziť celý recept

Skvelý guláš
Základom úspechu je kvalitný, správne pripravený základ. Cibuľu (asi 500g) nakrájajte na kocky, nemusíte úplne nadrobno. V hrnci alebo kotlíku ju poriadne opražte na rozpálenej masti. Cibuľa sa musí riadne pražiť, stále ju miešajte aby neskaramelizovala a nezhorkla. Keď sa cibuľa začína zafarbovať je ten správny čas pridať nakrájané mäso (práve cibuľa spôsobuje pekné zafarbenie gulášu, okrem papriky a samotného mäsa) Zobraziť celý recept

Pikantná oškvarková nátierka
K mletým oškvarkom pridáme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú feferónku a pažítku, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Ideálne k namazaniu hrianok. Zobraziť celý recept

Oškvarková nátierka
Pomleté oškvarky zmiešajte s horčicou, korením a so soľou. Pridajte postrúhané, natvrdo uvarené vajcia a na kocky pokrájané uhorky. Môžete podávať aj s cibuľou, nezamiešajte ju však do nátierky, pretože cibuľa časom horkne. Zobraziť celý recept

Oškvarkové pagáčiky
Z múky, kvásku, žĺtkov, masti, smotany a soli vymiesime cesto a vyvaľkáme ho. Oškvarky pomelieme a natrieme na cesto, ktoré poskladáme zo strán a necháme hodinu odpočívať na doske. Potom ho znovu vyvaľkáme na hrúbku prsta a formičkou vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme vajcom a pri 200 °C upečieme do ružova. Zobraziť celý recept

O spoločnosti

O nás
Fotogaléria
Kontakt

Kontakt

JAV-AKC spol. s r. o.
Loger č. 1112
925 84 Vlčany

Tel.: +421 31 77 945 22
E-mail: jav@jav-akc.sk