Spracovanie živočíšnych tukov pre potravinársky a krmovinársky priemysel

Oškvarkové pagáčiky

Potrebujeme

·  300 g hladkej múky

·  300 g polohrubej múky

·  30 g droždia

·  400 g oškvarkov

·  2 žĺtka

·  2 lyžice bravčovej masti

·  3 dl kyslej smotany

·  1 dl mlieka

·  1 vajce na potretie

·  soľ

 

Postup:

Z múky, kvásku, žĺtkov, masti, smotany a soli vymiesime cesto a vyvaľkáme ho. Oškvarky pomelieme a natrieme na cesto, ktoré poskladáme zo strán a necháme hodinu odpočívať na doske. Potom ho znovu vyvaľkáme na hrúbku prsta a formičkou vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme vajcom a pri 200 °C upečieme do ružova.

 

O spoločnosti

O nás
Fotogaléria
Kontakt

Kontakt

JAV-AKC spol. s r. o.
Loger č. 1112
925 84 Vlčany

Tel.: +421 31 77 945 22
E-mail: jav@jav-akc.sk