Spracovanie živočíšnych tukov pre potravinársky a krmovinársky priemysel

Lokše s masťou

Potrebujeme :

·  1 kg zemiakov

·  polohrubú múku

·  soľ

·  masť – kačacia, husacia

 

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupe a ošúpeme. Zemiaky nastrúhame na jemno na struháku. Postrúhané zemiaky posolíme a pridáme polohrubú múku a vymiesime cesto. Múku k zemiakom pridávame tak, aby sa z cesta vytvárala pevná zmes. Cesto vymiešame do valčeka. Odkrojíme kúsok a na múke si vytvoríme placku. Placku dáme na platničku a pečieme z oboch strán, kým sa nám akoby nevyschne. Potom placku omastíme husacou - kačacou masťou.

O spoločnosti

O nás
Fotogaléria
Kontakt

Kontakt

JAV-AKC spol. s r. o.
Loger č. 1112
925 84 Vlčany

Tel.: +421 31 77 945 22
E-mail: jav@jav-akc.sk