Spracovanie živočíšnych tukov pre potravinársky a krmovinársky priemysel

Lokše s pečenou husou

Potrebujeme:

  • 4 kg - Hus
  • Soľ
  • Mlieko
  • Rasca
  • 2 jablká

Postup:

Hus rozmrazíme a umyjeme. Potom ju primerane osolíme z vonku aj z vnútra. Necháme odležať 12 hodín. Po 12 hodinách umyjeme hus mliekom a dáme do pekáča. Do husi vložíme 2 jablká. Napicháme ju nožom, aby pustila masť. Posypeme rascou a podlejeme do jednej tretiny pekáča. Dáme piecť na 3 – 4 hodiny do predvyriatej trúby na 200 stupňov. Pravidelne vylievame masť. Hus podávame s lokšami a dusenou kapustou.

O spoločnosti

O nás
Fotogaléria
Kontakt

Kontakt

JAV-AKC spol. s r. o.
Loger č. 1112
925 84 Vlčany

Tel.: +421 31 77 945 22
E-mail: jav@jav-akc.sk